Kako se operiše nos i koje tehnike rinoplastike postoje

U zavisnosti od potreba i želja pacijenata, možemo raditi odredjenu vrstu operacije nosa. Saznajte više o tome na koje načine se operiše nos i različitim procedurama koje naši hirurzi koriste.

kako se izvodi operacija nosa

Vrste operacije nosa – kako se operise nos

Vaš nos je jedna od najvidljivijih karakteristika vašeg lica i njegova funkcija je veoma važna za vaš svakodnevni život. Ukoliko niste zadovoljni estetskim izgledom vašeg nosa ili imate funkcionalne probleme koji vam otežavaju disanje, vi zapravo dovodite u pitanje kvalitet vašeg života.

“Nose Job”, kako se operacija nosa popularno zove, može da koriguje komplikacije koje imate, ulepša izgled vašeg nosa, olakša disanje i poboljša kvalitet vašeg života. Postoji nekoliko načina za operaciju nosa koji izlaze u susret vašim potrebama ili željama.

Rinoplastika može biti “otvorena” i “zatvorena” procedura.

Otvorena rinoplastika sadrži rezove koji se prave na spoljašnjosti, dok zatvorena rinoplastika uključuje rezove u unutrašnjosti nosa. Ako je moguće, kao omiljeni metod radi se zatvorena rinoplastika jer se time izbegava stvaranje rezova i vidljivih ožiljaka, medjutim to nije uvek slučaj. U situacijama koje gde ima više posla, ili ukoliko je uzrok traumatske prirode, radi se otvoreni tip operacije nosa.

 

Redukciona rinoplastika

Operacija za smanjivanje nosa

Redukciona rinoplastika je najčešći tip operacije nosa. Ova procedura pacijentima daje nos koji je proporcionalan sa ostatkom lica. U suštini, ovde možemo da uklonima džombe na nosu, produženi nazalni kanal, oblikujemo nos i zapravo rešimo estetski problem. Hirurg uklanja mali deo kosti ili hrskavice da bi postigao željeni rezultat. Kroz tehniku koja se zove “alar base reduction”, moguće je estetski ulepšati i korigovati veličinu nozdrva.

 

Augmentativna rinoplastika

Operacija za povećanje nosa

Procedura kojom se nos povećava hirurškim putem je još jedan veoma popular tip operacije nosa. Tokom ovog tretmana, hirurg “izgradjuje” nos strukturu nosa, ili vrh nosa. U mnogim slučajevima, koristi se hrskavica iz drugih delova nosa, najčešće iz septuma. Medjutim, ukoliko pacijent nema dovoljno tkiva u ovom predelu, hirurg će koristiti sintetički materijal, hrskavicu sa nekog drugog dela ili druga biološka tkiva. Kao i kod zatvorenog tipa operacije nosa, hirurg će pažljivo isplanirati proceduru.

 

Post-traumatska rinoplastika

Operacija nosa koji je pretrpeo uradac, povredu, prelom, traume…

Ako je pacijent pretrpeo povredu nosa ili traumu bilo kog tipa, on ili ona je najbolji kandidat za post-traumatsku rinoplastiku. Ova vrsta operacije nosa deluje ujedno i na estetski i funkcionalni aspekt. Najčešće, ovaj metod se primenjuje kod preloma nosa. Ono što je bitno naglasiti je to da, 10 dana nakon traume, hirurg može da popravi slomljeni nos, medjutim u nekim situacijama, potrebno je sačekati nekoliko meseci pre podvrganja operaciji nosa.

Više detalja:
Saznajte više o ceni operacije nosa
Saznajte više o procesu oporavka od operacije nosa

Zakažite konsultacije

Popunite kontakt formu a mi ćemo Vam ubrzo odgovoriti. Možete nas i nazvati na brojeve telefona 021/525-261; 021/426-555 ili nas posetiti u Grčkoškolskoj 3, u centru Novog Sada.

hirurg za operaciju nosa predrag matejin

Preuzmite kupon za popuste tokom meseca Juna

Unesite Vaše ime i email adresu i prijavite se da preuzmete kupone za usluge u našoj poliklinici.

You have Successfully Subscribed!